Ajankohtaista - Paremman palautumisen kaava tarkentuu

Sykkeestä voit tunnistaa itsesi paremmin

Mittaatko älylaitteilla sykkeitäsi ja sykevälivaihteluasi – osaatko myös tulkita lukujasi ja trendejäsi? Entä onko tuntemuksesi kuormituksesta ja palautumisesta linjassa tulosten kanssa?

CLUES-mittauksessa ja -raportissa tutustunut tarkalla EKG-pohjaisella mittarilla omaan kuormitukseen ja palautumiseen. Tällaisia asioita voit tarkastella ja arvioida tuloksista:

  • Sydämen lyöntien määrä vuorokaudessa kertoo päiväsi kokonaiskuormituksesta. Jos lyöntien määrä on korkea vaikka et olisi rasittanut itseäsi, kannattaa kiihtyneen sykkeen syytä tutkia tarkemmin.
  • Parasympaattisen ja sympaattisen hermoston dynamiikka ja tasapaino ovat merkki hyvästä palautumiskunnosta. Jos sympaattinen hermosto on yliaktiivinen parasympaattiseen verrattuna, päivällä tai yöllä, jää palautuminen heikoksi.
  • Korkea HRV-arvo (sykevälivaihtelu) kertoo yleensä hyvästä palautumiskunnosta ja alhainen heikosta. Korkeaan arvoon voi suhtautua varauksella jos kokemus palautumisestasi on heikko, sillä mm. rytmihäiriöt voivat vaikuttaa HRV-arvon luotettavuuteen.
  • Uniapneaindeksi voi olla kohollaan tietämättäsi. Sen ollessa lievästi koholla, voit kiinnittää huomiota elämän- ja unitapoihisi, selkeästi koholla oleva indeksi kannustaa tutkimaan asiaa lisää.
  • Henkinen stressi voi olla yhtä hyvin liiallisen kuormituksen syy, kuin fyysinenkin kehon kuorma. Tarvitsemme sekä hyvälaatuista fyysistä että henkistä stressiä vahvistaaksemme terveyttä ja suorituskykyä. Kaikki rasitus ei ole siis huonolaatuista.
  • Kun ymmärrät omat tuloksesi, löydät oikeat keinot tasapainon edistämiseen! Kysy lisää CLUES-valmentajaltasi.
Tarjoamme nyt CLUES peruspaketin yhteydessä toisen valmennustunnin, jossa pääset raportin tarkastelua pidemmälle omissa teemoissasi ammattivalmentajan kanssa,

CLUES peruspaketti nyt 279 e
Sisältää 5 päivän mittauksen
Raportin ja purun
Valmennuskeskustelun ja valmennusmateriaalit
+ Yksilövalmennustapaamisen 

CLUES-valmentajamme:

helmiina@thewind.fi
tuulikirsikka@thewind.fi

Voit varata ajan yksinkertaisesti lähettämällä sähköpostia meille – sovimme kanssasi yksilöllisesti mittauksen aikataulusta ja tapaamisista.

Varaa oma CLUES -stressi- ja palautumismittaus sekä valmennus nyt!